Handleiding ICCF webserver

(versie 02.10.2011)

Download deze handleiding in pdf-formaat

Ce manuel est aussi disponible dans une version française.

Bij het opstellen van deze handleiding heb ik dankbaar gebruik gemaakt van materiaal uit de 'ICCF webserver tutorial' van Franklin Campbell - uiteraard met toestemming van de auteur. U vindt deze uitgebreide Engelstalige handleiding op http://correspondencechess.com/campbell/tutorial/.

Many thanks to Franklin Campbell to let me use the material of his excellent ICCF webserver tutorial!

We raden nieuwe spelers aan om ook kennis te nemen van het ICCF webserver reglement.

Voor opmerkingen of vragen: contacteer .

Inhoud

Inschrijven voor een webservertoernooi
Aan- en afmelden op de webserver
Persoonsgegevens wijzigen
Paswoord wijzigen
Overzicht van uw partijen
Partij bekijken (tegenstander aan zet)
Verlof nemen
Zet uitvoeren
Toernooitabellen
Rating
Online help

Inschrijven voor een webservertoernooi

Voor de leden van de Belgische correspondentieschaakvereniging:

Leden van het Belgisch Schaakbord (BS) schrijven zich in via de eigen toernooileider . Het heeft geen zin om rechtstreeks bij de ICCF in te schrijven. Dergelijke inschrijvingen worden toch doorgestuurd naar het BS.

De ICCF organiseert op de webserver klassementstoernooien in de Master-, Higher en Open klasse, evenals Masternorm- en Grandmasternormtoernooien. De inschrijvingsrechten worden gepubliceerd in ons tijdschrift, en u vindt ze ook op onze website.

Nationale toernooien via de webserver worden eveneens aangekondigd op onze website en in het tijdschrift. Tot nu toe nu toe blijft het aanbod beperkt tot het 9e Open Belgisch Kampioenschap (62e Kampioenschap van België), maar het is niet uitgesloten dat er in de toekomst meer en meer nationale toernooien via de webserver worden gespeeld.

Voor de leden van de Nederlandse NBC:

Leden van de NBC schrijven zich in via de eigen procedure, door het inschrijfgeld over te maken op giro 1365400 t.n.v. Penningmeester NBC te Amersfoort onder vermelding van "Webschaak" gevolgd door de gewenste toernooisoort. Zodra hiervan bericht krijgt van de penningmeester (één keer per week) stuurt hij uw aanmelding door naar de ICCF. U krijgt daarvan dan van hem bericht. Omdat de ICCF u graag in een interessante en internationaal een beetje evenwichtige groep wil laten spelen, kan het soms nog een paar weken duren voordat u daadwerkelijk van start gaat.

De ICCF organiseert op de webserver klassementstoernooien in de Master-, Higher en Open klasse, evenals Masternorm- en Grandmasternormtoernooien. De inschrijvingsrechten worden gepubliceerd in ons tijdschrift, en u vindt ze ook op onze website. Nationale toernooien via de webserver worden eveneens aangekondigd op onze website en in het tijdschrift.

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende